Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2015

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝ 0-1

Πέρασε και από το Λαύριο ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου!

Πέρασε και από το Λαύριο ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου!

Σε μια από τις δυσκολότερες έδρες η ομάδα του Γιάννη Μαγγίνα επιβλήθηκε 0-1 της ΑΠΕ Λαυρεωτικής και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής

από Νίκος Τζαλίδης
στις 15/11/15
στην ΕΠΣΑΝΑ
ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝ 0-1

Ούτε στο «Π.Βογιατζής» δεν έκανε στάση το τρένο του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου. Οι «ερυθρόλευκοι», ύστερα από ένα ισορροπημένο παιχνίδι που πήγε στη δύναμη και το πάθος και διεξήχθη υπό ισχυρό άνεμο, επιβλήθηκαν 0-1 της ΑΠΕΛ, περνώντας νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα του Λαυρίου.

Αυτό το διπλό φυσικά διατηρεί την ομάδα του Γιάννη Μαγγίνα στην πρώτη θέση, έχοντας μάλιστα αέρα πέντε πόντων από τη Θύελλα και τον Ολυμπιακό Λαυρίου που ακολουθούν. Όσον αφορά την ΑΠΕ Λαυρεωτική, για την οποία έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Γιώργος Κόλτζος, δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση καθώς βρίσκεται αρκετά χαμηλά πλέον στην βαθμολογία και ακολουθεί μάλιστα και το ντέρμπι της πόλης στη Νεάπολη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήταν ένα ματς με αρκετά λάθη εκατέρωθεν (κυρίως λόγω αέρα), καθώς πρόκειται για δύο ποιοτικές ομάδες. Η ΑΠΕΛ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 6' με ένα ωραίο γυριστό σουτ του Κοντογιάννη, ενώ ψευτοευκαιρίες είχε και το Μπογιάτι στο ξεκίνημα με τον κινητικό Τσέλα. Τελικά ο Άγιος Στέφανος κατάφερε να προηγηθεί στο 28' από στημένη φάση. Ο Κατσούγκρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παρλακίδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος βρισκόμενος όπως πάντα στη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή, ανάμεσα από πολλά σώματα αμυντικών έκανε το 0-1 από κοντά. Η Λαυρεωτική έχοντας τον αέρα υπέρ της προσπάθησε να αντιδράσει από εκεί και πέρα, απείλησε σε δύο – τρεις περιπτώσεις αλλά έπεσε πάνω στον σταθερότατο Χανδρινό, ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Στην επανάληψη κραυγαλέες ευκαιρίες δεν υπήρχαν και είχαμε ένα παιχνίδι κέντρου. Το Μπογιάτι έχοντας το προβάδισμα οργανώθηκε καλά στην άμυνα, την ώρα που η ΑΠΕΛ ρίσκαρε όλο και περισσότερο όσο περνούσαν τα λεπτά. Μάλιστα οι Λαυριώτες στο 58' ζήτησαν πέναλτι για ένα μαρκάρισμα στον Παπαδόπουλο (υπάρχει επαφή), με τον διαιτητή Μανιώτη να λέει παίζετε.

Λίγο αργότερα ο Άγιος Στέφανος απείλησε με ένα σουτ του Σουσούνη. Στο 79' ήταν η σειρά των «ερυθρόλευκων» να διαμαρτυρηθούν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, σε ανατροπή του Γιουβανέλη. Και σ' αυτή την φάση ο διαιτητής Μανιώτης έδειξε παίζετε. Στο 84' ο επόπτης Δουλγεράκης έκοψε με οφ-σάιντ τον Χρήστο Τσεβά, με τον τελευταίο να αντικρίζει κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία. Η ΑΠΕΛ στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα, βγήκε μαζικά μπροστά, αλλά το Μπογιάτι άντεξε και κράτησε ένα πολύτιμο τρίποντο.

***Για τις διαιτητικές αποφάσεις, ο Μανιώτης σε ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι έκανε δύο σοβαρά λάθη, μη καταλογίζοντας ένα πέναλτι για κάθε ομάδα.
***Πώχος, Παντελιάς στην άμυνα, Τζώρας στη μεσαία γραμμή και Κοντογιάννης μεσοεπιθετικά διακρίθηκαν για την ΑΠΕ Λαυρεωτική.
***Για το Μπογιάτι σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Τσιούμας (κορυφαίος) που ήταν... παντού, αλλά και οι Μπερμπάντης, Χρήστος Τσεβάς (ως αμ. χαφ ο δεύτερος παρακαλώ!). Στην επίθεση η κλάση του Παναγιώτη Ντεντόπουλου φάνηκε σε όλο το ματς, ενώ πέτυχε και το γκολ της νίκης.

Διαιτητές: Μανιώτης, Χόικας, Δουλγεράκης
(Παρατηρητής: Μήτρου)
ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παρλακίδης, Χουσεΐν (77' Ιατρού), Τσιριγώτης, Πώχος, Παντελιάς, Τζώρας, Κοντογιάννης, Ασλάνης, Βαλεντίνος Γιαχάεβ, Παπαδόπουλος, Τσομπανάκης (46' Παπακωνσταντίνου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝ: Χανδρινός, Μπαλωμένος, Τσιούμας, Ντεντόπουλος Χρήστος, Μπερμπάντης, Ρόμπολας (46' Σουσούνης), Τσέλα, Κατσούγκρης (65' Γιουβανέλης), Ντεντόπουλος Παναγιώτης, Τσεβάς Χρήστος (89' Στεφανής), Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου