Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015

Οι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι έξυπνοι, ικανοί, επιτυχημένοι. Άτομα κατά κανόνα αυτοδημιούργητοι, με επαγγελματική καταξίωση.
Αφού όμως αυτοί είναι οι ηγέτες των συλλόγων, πως γίνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μην μπορεί να βρει τον δρόμο του; Μήπως υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ τους και όχι συναγωνισμός;
Ποια είναι αυτή η αντιπαλότητα; Η νίκη της δικής μου πόλης-χωριό (εντοπιότητα). Η άνοδος στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία αποφέρει φιλοδοξία-εγωισμό-προσωπική ικανοποίηση. Μήπως όλα αυτά έχουν οικονομικές ή πολιτικές βλέψεις-παραμέτρους, που είναι αδύνατον να αγνοηθούν; Μήπως ξεχνάμε έναν νόμο; Καμιά ομάδα δεν διαλύθηκε-χάθηκε γευόμενη έναν υποβιβασμό.
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλες προοπτικές. Αν υπάρξει ένωση παραγόντων(ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων) αυτά που θα δημιουργηθούν θα είναι πιο σημαντικά, από τα ρηχά και βραχυπρόθεσμα συλλογικά συμφέροντα. Ο κόσμος διψάει για καλό ποδόσφαιρο.
Η ύπαρξη δεκάδων site-αθλητικών εφημερίδων-συνδρομιτικών καναλιών, αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας.
Η εποχή των παραγόντων σιγά-σιγά περνάει. Το μέλλον ανήκει στους χορηγούς. Σίγουρα αν τα βρουν οι παράγοντες μεταξύ τους, θα κερδίσει το ποδόσφαιρο, ερχόμενοι χορηγοί, που είναι σημαντικότερο κομμάτι από την απλή νίκη της Κυριακής.
Δημήτρης Παρίσης    πηγη Sportcity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου