Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2015

Δημήτρης Παρίσης: Η λύση στη βία του αθλητισμού. Πρόσωπα και άτομα

Η λύση στη βία του αθλητισμού.
Πρόσωπα και άτομα.
Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ως πρόσωπο και ως πρόσωπο φέρει ονοματεπώνυμο, σημάδι νομιμότητας. Ο ξεπεσμός του ανθρώπου τον καταντά από πρόσωπο σε άτομο. Το άτομο είναι ποσοτική κατηγορία. Ενεργεί για τον εαυτό του, για το συμφέρον του. Δεν μπορεί να υπάρξει μόνο του. Βρίσκεται σε ομάδα ατόμων. Έτσι καταντά όμως μάζα.
Η μάζα μπορεί να ελέγχεται από οποιονδήποτε. Άγεται η μάζα και φέρεται, αναλόγως των σκοπών των ηγετών της. Άρα συμφέρει ο άνθρωπος να παραμένει άτομο. Στο άτομο αρκεί το: «μάσα, θέμα, καλοπέραση». Όποιος τους τα εξασφαλίσει τον ακολουθούν όπως τα σκυλιά τον αφέντη τους. Γαβγίζουν για αυτόν, τον φυλάνε, τον υπερασπίζονται μέχρι θανάτου.
Τώρα πως γίνεται το πρόσωπο άτομο; Του παίρνεις την παιδεία, τα ιδανικά, τις αξίες, την ηθική. Με λίγα λόγια τον πνευματικό του κόσμο. Άρα ο άνθρωπος χωρίς πνευματικό κόσμο, είναι μόνο ύλη. Και η ύλη αρκείται μόνο στην ικανοποίηση της υλιστικής βουλιμίας. Τα πάντα για την ύλη, ευζωία, οικονομική άνεση, επάρκεια υλικών αγαθών.
Όμως τα άτομα και μέσα στη μάζα, παραμένουν μονάδες, διότι τα χωρίζουν τα συμφέροντα τους. Τα άτομα είναι λίθοι στρογγυλοί, άρα μη οικοδομήσιμοι, δεν οικοδομούνται και δεν οικοδομούν.
Στο χώρο του αθλητισμού τι ρόλο παίζει το άτομο; Το άτομο γράφεται σε ομάδες, οργανώσεις γιατί θέλει κάπου να ανήκει. Ντύνεται όπως η ομάδα. Είναι κόκκινος-πράσινος-κίτρινος-μαύρος-παύλα λευκός, κτλ. Ο οπαδός δέχεται εντολές. Υπακούει τυφλά, ενεργεί βάσει σχεδίου. Είναι στρατός, με ιεραρχία. Συντηρείται από υψηλά ιστάμενους, τους γνωστούς-άγνωστους.
Υπάρχει διάδοχη κατάσταση στους αξιωματούχους. Ελέγχονται άπαντες και είναι εις γνώσης τους. Είναι ποτάμι ήρεμο, βαθύ μα γίνεται χείμαρρος και μπορεί να σπάσει φράγματα και να παρασύρει τους πάντες και τα πάντα.
Εδώ είναι η λύση της βίας στον αθλητισμό.
Δημήτρης Παρίσης                               Πηγη http://sportcity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου