Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Πρωτέας Π.Φώκαιας – Αχιλλέας Κ.Αχαρνών 1-0

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πρωτέας ήταν γενικά καλύτερος. Είχε ομαδικότητα και αλληλοκάλυψη σε όλες τις γραμμές. Το κέντρο έκανε εξαιρετική δουλειά και πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ με τον Τσαλικίδη στο 31΄.
Ο νεαρός αριστεροπόδαρος παίκτης του Πρωτέα εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα του Βεϊζάι και με ψηλοκρεμαστό πλασέ «κρέμασε» τον Πιώνη και έκανε το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου την μόνη καλή στιγμή την είχαν στο 41΄, όταν η μπάλα από εκτέλεση κόρνερ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη ο Αχιλλέας πήρε τον έλεγχο από νωρίς, αλλά την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο Πρωτέας. Στο 51΄το θαυμάσιο σουτ του Βεϊζάι από το ύψος της περιοχής, απόκρουσε εντυπωσιακά ο Πιώνης.

Στο 56΄ο Παππάς κράτησε ανέπαφη την εστία του αποκρούοντας εξ επαφής πλασέ του Θεοδώρου(φωτο.).
Η φάση αυτή ήταν καθοριστική για τη συνέχεια γιατί χαλύβδωσε ψυχολογικά τους γηπεδούχους ενώ κλόνισε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων.
Στο 62΄νέα εντυπωσιακή απόκρουση από τον Παππά και στο 75΄παρά λίγο το 2-0 με αυτογκόλ, αλλά ο Πιώνης απόκρουσε με τα πόδια την τελευταία στιγμή.
Στο τελευταίο τέταρτο και παρά τις προσπάθειες του Αχιλλέα, το σκορ δεν άλλαξε.
Συνοπτικά: Oι γηπεδούχοι παρουσίασαν ένα θαυμάσιο σύνολο, αποτελούμενο από νεαρούς και από έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Αν και έπαιζαν χωρίς τους Μπαλογιάννη και Τσιάτσιο που είναι τραυματίες, αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, μεθοδικότητα και αλληλοκάλυψη και πήραν δίκαια μια σπουδαία νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι, πέταξαν στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο και στην επανάληψη που είχαν τον έλεγχο, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Διαιτητές: Βλάχος Αντ., Καραθανάσης, Κάλλης
Αρχηγοί: Σταματόπουλος Τ.(Αχιλλέας), Xyka(Πρωτέας)
ΠΡΩΤΕΑΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ: Παππάς, Διακορώνας, Νίνα, Xyka, Τσιάτσιος, Τσιαγκάνης, Βεϊζάι(90΄Τοτός), Duni(59΄Μαραγκός), Τσαλικίδης, Φετολλάρι, Παπαγεωργίου(87΄Μηλούνης).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ.ΑΧΑΡΝΩΝ: Λιώνης, Μπεκρής( 46΄Γκίτζος), Καπούλας, Θανόπουλος, Καρακάσης, Φουκαράς, Λάνη, Σταματόπουλος (80΄Καλογερόπουλος Ι.), Μπίζας(58΄Φούντας), Καλογερόπουλος Γ., Φέρας(54΄Θεοδώρου).
Στέλιος Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου