Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Ο σκοπός του «Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων» είναι να προσδιορίζει με σαφήνεια όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ένα Δήμο και να καθορίζει το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων και υποδομών άθλησης, κλειστών και υπαίθριων,εξαιρουμένων φυσικά των ιδιωτικών.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μου, ο κανονισμός που αφορά τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σαρωνικού έχει μεν ετοιμαστεί, αλλά βρίσκεται καταχωνιασμένος σε κάποιο συρτάρι για άγνωστους σε εμένα λόγους!
Η διαπίστωση αυτή φυσικά με ξάφνιασε, γιατί με βάση τον κανονισμό αυτόν, θα έπρεπε να λειτουργούν ΟΛΕΣ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σαρωνικού εδώ και 3 χρόνια και όχι άλλα να λέει ο δήμαρχος και άλλα να διαπιστώνει κανείς ότι γίνονται στην πραγματικότητα!
Το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση του τρόπου λειτουργίας των δημοτικών εγκαταστάσεων καθορίζεται πλέον και  δια νόμου, καθώς οι  δήμοι όλης της χώρας  υποχρεούνται να εκδώσουν μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του ν.4479/2017 και τις τροποποιήσεις του ν.2725  ΦΕΚ.94/Α/29-6-2017, απόφαση με την κατάταξη όλων των δημοτικών και κοινοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, εντός των διοικητικών τους ορίων!
Κανείς πλέον δημότης ή σωματείο, δεν μπορεί να αυθαιρετεί επί της περιουσίας του δήμου!
Κανένα σωματείο δεν μπορεί να καταπατεί μια δημοτική εγκατάσταση και μάλιστα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας ή να μετατρέπει αυθαίρετα τη χρήση μιας εγκατάστασης, σε κάτι άλλο από αυτό που αρχικά κατασκευάστηκε!!
Αλλά και η δημοτική αρχή οφείλει όχι μόνο να ανακοινώνει έργα, αλλά και να τα υλοποιεί! Όχι μόνο να έχει πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης κάποιων υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά κυρίως να το εφαρμόζει! 
Πρέπει πια να συνειδητοποιήσουμε ότι οι καλές εγκαταστάσεις και ο ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας τους, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα σε ένα Δήμο, αλλά αυτό δυστυχώς ακόμη…είναι το ζητούμενο!
Στέλιος Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου