Σάββατο, Μαρτίου 18, 2017

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της Ατλαντίδας

Φυλακτός: Μορφή του αγώνα. Έπιασε τα δύο πέναλτι στην ρωσικη ρουλέτα, ενώ ήταν σταθερότατος σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Αλεξίου. Δικαίως ο MVP του τελικού.
Πλατέλλας: Καλό παιχνίδι από τον ταχύτατο πλάγιο αμυντικό, περιορίστηκε κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα όπου ήταν συνεπείς.
Τσιτοφώτος: Τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο πλάγιο αμυντικό, ο οποίος και εκείνος είχε να αντιμετωπίσει ικανούς εξτρέμ (Γκούμα, Σκούμα, Σέλβια, Σεΐτι) και τα πήγε πολύ καλά.
Κουλίρα: Αμέτρητα χιλιόμετρα στο κέντρο, ήταν σχεδόν παντού και μαζί με τους Μαλάι – Κόντη ειδικότερα στο α' μέρος ήλεγχαν την μεσαία γραμμή.
Κολοτούρος: Ματς επιπέδου Α' Εθνικής από τον έμπειρο αμυντικό που είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους φορ, όπως είναι ο Λύγκος, και τα πήγε εξαιρετικά στο μαρκάρισμα του.
Μπούμπας: Κρατούσε περισσότερο βάθος στην άμυνα και δεν έχασε μάχη στον αέρα. Μαζί με τον Κολοτούρο ήταν οι βράχοι μπροστά από την εστία του Φυλακτού.
Κόντη: Το χρωστούσε ένα μεγάλο ματς και το έκανε την κατάλληλη στιγμή. Έπαιξε για την ομάδα και μαζί με τους Κουλίρα – Μαλάι έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα.
Μαλάι: Και ο μικρός έκανε φανταστικό ματς, απέδειξε πως είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη, ακόμα κι όταν η μπάλα έκαιγε!
Καλιαμπάκας: Με την ταχύτητα του δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, έπαιξε για το σύνολο, πίεσε βγάζοντας ψυχή και δικαίως αντικαταστάθηκε στο 87' αφού τα είχε δώσει όλα, σε μια αλλαγή και τακτικής.
Χρυσάφης: Συγκλονιστικός... Έτρεχε σαν έφηβος επί 120 λεπτά, ενώ σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι λίγο πριν ο Φυλακτός αναλάβει δράση. Φάνηκε καταπονημένος από τον αγωνιστικό χώρο, προς το φινάλε, αλλά με ψυχή και καρδιά στάθηκε όρθιος και στο τέλος σήκωσε την κούπα!
Κούτρος: Έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με πίεση στους αμυντικούς, κράτημα της μπάλας, ενώ πέτυχε και το 1-0 με άψογο πλασέ. Στην επανάληψη το ματς δεν τον βοήθησε, αλλά δεν έχασε τη μαχητικότητα του και αντικατατάθηκε στο 78' για λόγους τακτικής.
Αλλαγές
Καρποντίνης: Μπήκε στο ματς στην θέση του Κούτρου σε ένα σημείο όπου η Ατλαντίδα προηγούνταν και πάλευε να κρατήσει το 1-0. Έκλεισε χώρους, έδωσε τρεξίματα και βοήθησε με την μαχητικότητα του.
Κατσιγιάννης: Έβγαλε διάθεση και πάθος, κυνήγησε τις φασεις και έδωσε φρεσκάδα μεσοεπιθετικά. Ευτυχώς για την Ατλαντίδα το πέναλτι που εκτέλεσε και έπιασε ο Κύρκος δεν στοίχισε.
Σιούτης: Προσπάθησε κυρίως με την ταχύτητα του να δημιουργήσει προβλήματα και όπως και ο Κατσιγιάννης, έδωσε φρεσκάδα μεσοεπιθετικά.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΝΤΕΣ: Κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου και το παιχνίδι του πήγε εξαιρετικά -κυρίως- στο α' ημίχρονο. Η Ατλαντίδα πήρε το κέντρο με τους Μαλάι, Κουλίρα, Κόντη και Χρυσάφη μπροστά τους, ενώ ήταν ξεκάθαρο το πλάνο να χτυπήσει τον αντίπαλο με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας όπου έβγαιναν πότε ο Κούτρος και πότε ο Καλιαμπάκας. Φάνηκε να έχει διαβάσει τα ατού του αντιπάλου και αναμφίβολα ο Βαγγέλης Χαντές βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην μεγάλη επιτυχία της Ατλαντίδας.
από Νίκος Τζαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου