Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΣΚΑΛΙ

Σήμερα το απόγευμα η Ακαδημία Αθηνών σε πανηγυρική συνεδρίαση θα εκλέξει τον νέο της πρόεδρο, ο οποίος θα είναι 93ος κατά σειρά . Τον προεδρικό θώκο θα καταλάβει ο 80χρονος Αντώνης Κουνάδης βετεράνος πρωταθλητής δισκοβολίας. Ασυνήθιστη περίπτωση, μοναδική στον κόσμο. Ένας παγκοσμίου εμβέλειας πρωταθλητής, να είναι και πρόεδρος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας του.

Ο Αντώνης Κουνάδης υπήρξε Βαλκανιωνίκης και Μεσογειονίκης και κατείχε για έντεκα χρόνια το Πανελλήνιο σκορ στη δισκοβολία. Τη διετία 1973-74 ήταν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Οι περγαμηνές και οι διακρίσεις του καλύπτουν τον χώρο του γραφείου του στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Ι.Ι.Β.Ε.Α.Α), όπου κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου. Είναι ακαδημαϊκός εδώ και δεκαοχτώ χρόνια και ήδη από τον Μάιο του 2017 προεδρεύει αντικαθιστώντας τον Λουκά Παπαδήμο πρόεδρο της Ακαδημίας μέχρι πρότινος.

Ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο ως πολιτικός μηχανικός και διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου. Δηλώνει πίστη στην Ορθοδοξία, στον Ελληνισμό, στο σύνταγμα, στην αξιοκρατία και στην ακαδημαϊκή τάξη. Κατοικεί στη Νέα Σμύρνη και είναι λάτρης της κλασσικής μουσικής.

Αφιερωμένο σε αυτούς που συμφωνούν ότι ο αθλητισμός είναι ο τρίτος πυλώνας του πολιτισμού, μετά τη γνώση και την τέχνη.

Ο Αντώνης Κουνάδης είναι η εφαρμογή του αρχαίου ρητού "Νους υγιής εν σώματι υγιεί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου