Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΙΚΟΣ "Η ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΟΣΙΑ ΤΗΣ Β΄ ΕΠΣΑΝΑ"

"Ρε μάγκες, καταλαβαίνετε τι έγινε; Ξέρετε τι έχουμε καταφέρει; Το έχετε πάρει χαμπάρι"; Ακούστηκε να λέει απορημένος ο αρχηγός Νίκος Καρατσίκος στους συμπαίκτες του μετά τον νικηφόρο αγώνα με το Κρυονέρι.

Φέτος λοιπόν οι παίκτες της Δροσιάς βιώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα, βγαλμένη από παραμύθι. Ο Καρατσίκος μεγάλωσε σε μια εποχή όπου το το ποδόσφαιρο ήταν στην ακμή του και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους άσσους. Έτσι, ξέρει να διαπαιδαγωγεί σωστά τους συμπαίκτες του και να δώσει κατάλληλα εφόδια σε όσους γουστάρουν το "άθλημα". Ξεχωρίζει για την σταθερή απόδοση του, την συνέπεια του, τον επαγγελματισμό του, το πάθος του.



-Νίκο, η νίκη διδάσκει;

Έχουμε μάθει όλοι, ύστερα από μια νίκη, ότι όλα είναι εντάξει, μια χαρά. Όμως ακόμα και στην νίκη γίνονται λάθη τα οποία πρέπει να δουλέψουμε και να τα διορθώσουμε.



-Μίλησε μας για την Δροσιά.


Η Δροσιά έκανε πέρσι μια απίστευτη πορεία στο Γ΄ τοπικό. Τερματίσαμε πρώτοι και αήττητοι. Αυτό ήταν επίτευγμα μεγάλο αλλά και συνάμα παγίδα. Τα παιδιά, νεαρά άτομα, άπειρα, πιστεύουν ότι θα γινόταν κάτι ανάλογο και στη Β΄ κατηγορία. Προσπάθησα να τους προσγειώσω λέγοντας ότι γρήγορα θα φάνε τα μούτρα τους, καθώς θα δεχτούν καρπαζιές. Κι όντως δικαιώθηκα.
Δεν κάνω τον ξερόλα, αλλά τον έχω περπατήσει τον δρόμο και ξέρω τις παγίδες, τις λακούβες, τις επικίνδυνες στροφές. Έτσι δεν ξεκινήσαμε καλά και ήρθε η κατραπακιά από το Κρυονέρι που μας κέρδισε 0-4 στη Δροσιά. Αυτό όμως αναπάντεχα λειτούργησε ως ηλεκτρικό σοκ, συνήλθαμε και καταλάβαμε ότι με αγώνα και ιδρώτα θα πετύχουμε τον στόχο μας.




-Και ποιος είναι ο στόχος σας;


Σαν νεοφώτιστη ομάδα, να σωθούμε. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι τελικά θα πέσουν. Άρα όσους πιο πολλούς πόντους μαζέψουμε τόσο πιο γρήγορα θα σωθούμε. Ξέρεις το άγχος είναι φρένο όταν δε έχεις συγκομιδή βαθμών.



-Άρα η ψυχολογία είναι το Α και το Ω.


Σίγουρα η ψυχολογία καλύπτει το ογδόντα τοις εκατό. Πόσα παιχνίδια παίρνεις όταν παίζεις ελεύθερα. Καθαρό μυαλό, ηρεμία, βγάζεις φάσεις και παίρνεις αποτελέσματα πιο εύκολα.



-Τα αποδυτήρια Νίκο καλύπτουν το υπόλοιπο είκοσι τοις εκατό;


Τα αποδυτήρια είναι ο καθρέπτης της ομάδας. Ότι συμβαίνει εκεί μέσα, βγαίνει στο χόρτο. Η ομοιογένεια, η χημεία. το μίλημα με κλειστά μάτια είναι αποτελέσματα αποδυτηρίων που σφύζουν από υγεία. Εμείς έχουμε και νέο προπονητή, φιλόδοξο που έτυχε να είμαστε και συμπαίκτες και κάνει εξαίρετη δουλειά.



-Πες μου πως βλέπεις το πρωτάθλημα;
Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες και όποιος κοιτάζει αφ΄ υψηλού, τρώει τα μούτρα του. Όλες οι ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό. Είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Άρα έχει ανέβει το επίπεδο και πλέον απαιτείται κάθε φορά να δίνεις το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων σου, αγκάθι είναι ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων. Πολλά γήπεδα έχουν πρόβλημα, βγάζουν τραυματισμούς. Είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες.



-Τι βλέπεις για την κορυφή;


Έχουμε δρόμο ακόμα. Σίγουρα  Παιανία, Λαύριο, Αχιλλέας έχουν προβάδισμα, αλλά και αυτές ζορίζονται. Είναι παρακινδυνευμένο να κάνεις  προβλέψεις. Πάντως είναι πολύ συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Με μια νίκη βρίσκεσαι στην κορυφή και με μια ήττα κατεβαίνεις χαμηλά.



-Για την συνέχεια Νίκο;


Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά και το βλέπουμε σαν τελικό. Προέχει το ματς με την Σταμάτα στο γήπεδο μας, όπου θα εξαργυρώσουμε τη νίκη μας επί του Κρυονερίου αν κερδίσουμε. Δύσκολη ομάδα η Σταμάτα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε καταλλήλως και αναλόγως. Είμαστε τέσσερις-πέντε έμπειροι που θα μας χαρακτήριζα τους σωματοφύλακες της Δροσιάς και μαζί με τα νεαρά παιδιά θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που θα παίζει ποδόσφαιρο ουσίας και θεαματικό. Αυτό είναι το στοίχημα μας. Η διοίκηση είναι κοντά μας, συνεπέστατη και λύνει το κάθε πρόβλημα εν τη γεννέσει του. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.



-Νίκο τι ζητάς από το ποδόσφαιρο;


Τίποτα, ότι πρόσφερα, πρόσφερα. Να με τιμήσουν γιατί; Θα ήταν ματαιοδοξία από μέρους μου. Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να παίρνει χαρά από το ποδόσφαιρο και να βγαίνει μια ωραία εικόνα προς τα έξω από τους ποδοσφαιριστές. Ξέρεις μόνο φίλους μπορείς να κάνεις όταν είσαι κοντρολαρισμένος και να πάρεις μαθήματα και μεθόδους για να λύσεις τα προβλήματα στην καθημερινότητα σου.


Ένας ιδιαίτερος, ταπεινός και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας άνθρωπος, οικογενειάρχης, πατέρας μιας κορούλας. Αυτός είναι ο 35χρονος Νίκος Καρατσίκος. Τιμή για εμάς η συνέντευξη του. Θα την κρατήσουμε ως δώρο ανεκτίμητο.

Δημήτρης Παρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου