Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ - ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ 3-0

Πολύ σπουδαία νίκη πανηγύρισε το Σάββατο (26/11) η Ατλαντίδα, που επικράτησε με το εντυπωσιακό 3-0 του Αήττητου και τον «γκρέμισε» από την κορυφή! Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του στο γήπεδο της Ανθούσας, με την ομάδα του Βαγγέλη Τσιώλη να δείχνει πιο καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία και να φτάνει στο τρίποντο με κορυφαίους τον Λεωνίδα Καμπάνταη και τον Γιάννη Χρυσάφη.
Η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής διεξήχθη μπροστά σε 500 και πλέον φιλάθλους (και των δύο ομάδων) οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα. Φυσικά, από ένα τόσο κρίσιμο και δυναμικό παιχνίδι δεν μπορούσαν να λείψουν οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, με τον ισχυρό άνδρα του Αήττητου Νίκο Κατσιγιάννη στο ημίχρονο να φτάνει μέχρι τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθεί στον Μανιώτη.
Ας τα πάρουμε από την αρχή, ωστόσο, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο 45λεπτο είχαμε ισορροπία, με τον Αήττητο να χάνει τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Τα Σπάτα απείλησαν στο 9' με σουτ του Λύγκου, στο 12' η Ατλαντίδα είχε επικίνδυνο γύρισμα του Βιδάλη, ενώ στο 14' ο Αλιμπάς με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 19' ο Αήττητος άγγιξε το γκολ με δυνατό σουτ του Γκόμπλια εκτός περιοχής όπου ο Φυλακτός έδιωξε σε κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα ο γκολκίπερ της Ατλαντίδας με τεράστια επέμβαση είπε όχι σε πλασέ του Αλεξίου. Οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το σημείο ήταν καλύτεροι και στο 34' απείλησαν (και) με μακρινό σουτ του Μωυσιάδη.
Προς το φινάλε του πρώτου 45λεπτου το ματς πήρε... φωτιά και όλα ξεκίνησαν από το φάουλ που ανακάλυψε ο Μανιώτης σε καθαρότατο κόψιμο του Μωυσιάδη. Η απόφαση του διαιτητή έφερε μεγάλες διαμαρτυρίες των φιλάθλων του Αήττητου και έντονο εκνευρισμό, ενώ έξαλλος ο ισχυρός άνδρας των Σπατών Νίκος Κατσιγιάννης άφησε την θέση του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος προς τον Μανιώτη εκφράζοντας παράπονα. Να σημειώσουμε, εδώ, πως ο Μανιώτης στο 45' βγάζει κίτρινη στον Βαγγέλη για σκληρό μαρκάρισμα (από πίσω) στον Χρυσάφη που σήκωνε μέχρι και απευθείας κόκκινη κάρτα...
Όλη αυτή η ένταση και ο εκνευρισμός που υπήρξε στο φινάλε του α' μέρους φαίνεται να αποσυντόνισε τον Αήττητο που έχασε την ηρεμία του στην επανάληψη, αλλά και την συνοχή του, πληρώνοντας και τις σοβαρές απώλειες που είχε. Αντίθετα, η Ατλαντίδα ήταν πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, καλύτερα στημένη από τον Τσιώλη, και με τους Χρυσάφη-Καμπάνταη να παίρνουν πρωτοβουλίες επιθετικά έφτασε στη σπουδαία νίκη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με φάουλ του Χρυσάφη στο 50', αλλά ο Κύρκος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Λίγο αργότερα ο Μανωλάς δοκίμασε τα πόδια του από μακριά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 65' τα Σπάτα ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Λύγκο (φάνηκε να υπάρχει σπρώξιμο), με τον Μανιώτη να λέει παίζετε. Η Ατλαντίδα βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε στο 73', όταν ο Καμπάνταης έκανε κίνηση από τα δεξία, έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Χρυσάφη και εκείνος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-0!
Τα Σπάτα ρίσκαραν από εκεί και πέρα, ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Σέλβια-Κοσμά αλλά το ματς είχε κριθεί. Η Ατλαντίδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε το μομέντουμ και... τελείωσε την υπόθεση νίκη στο 86' με κοντινό πλασέ του Σιούτη, από πάσα του Χρυσάφη. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90', όταν οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με τους Χρυσάφη-Σιούτη να συνεργάζονται άψογα και τον Κούτρο να διαμορφώνει το τελικό 3-0,
***Σε όμορφη ατμόσφαιρα, μπροστά σε περίπου 500 φιλάθλους και των δύο ομάδων το νέρμπι ***Μίνι ένταση είχαμε στο ημίχρονο, με τον ισχυρό άνδρα του Αήττητου Νίκο Κατσιγιάννη να φτάνει έξαλλος μέχρι τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή Μανιώτη ***Κορυφαίοι της Ατλαντίδας οι Καμπάνταης-Χρυσάφης, διακριθέντες οι Φυλακτός, Κολοτούρος και Μπούμπας ***Με λάθη η διαιτησία Μανιώτη ***Παρών στην Ανθούσα ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Βαγγέλης Καραμολέγκος, ο ταμίας Ξεν. Ρούσσης, οι πρώην προέδροι της Ένωσης κ.κ. Παπαμακάριος-Φλαμπούρης και πολλοί άλλοι παράγοντες-προπονητές-ποδοσφαιριστές των γηπέδων της Αν. Αττικής.
Διαιτητές: Μανιώτης, Μήταρης, Ρούντος
πηγη ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου