Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016

ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 0-3

Έχοντας αποκτήσει μέταλλο νικητή, ο Ολυμπιακός Λαυρίου σημείωσε μεγάλο διπλό, σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Βάρης! Η ομάδα του Γιώργου Δημητρόπουλου κατάφερε να επικρατήσει 0-3 του τοπικού Αστέρα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής κι έτσι, με την πέμπτη σερί νίκη της, βρίσκεται πάντα στην κορυφή παρέα με τον Αήττητο (από 28 πόντους).
Το κυριακάτικο (20/11) ντέρπι στη Βάρη, πάντως, μόνο... περίπατος δεν ήταν για τους Λαυριώτες. Ο Αστέρας μετά τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε αντέδρασε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο κόλπο. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε χαρακτήρα, άντεξε στην πίεση που δέχτηκε και έχοντας (και) την τύχη με το μέρος του κατάφερε να φτάσει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια ομάδα πανίσχυρη, που βρίσκεται σε καλή φόρμα...
Το ξεκίνημα, όπως προαναφέραμε, ήταν ονειρικό για τους Λαυριώτες που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10' με κεφαλιά του Τσίκλου (σκοράρει για δεύτερο σερί ματς), μετά από κόρνερ του σπεσιαλίστα στις εκτελέσεις Μητροφάνη. Το δεύτερο... κτύπημα του Ολυμπιακού ήρθε στο 20', όταν ο Μάριος Καραγιάννης έκλεψε την μπάλα, έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα και βρήκε τον Ραπάι, ο οποίος με προβολή σημείωσε το 0-2. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας Βάρης προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει το διπλό σοκ.
Θα λέγαμε πως τα κατάφερε αρκετά καλά αφού δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο του έλειψε το γκολ. Οι γηπεδούχοι που είχαν ένα εξαιρετικό και άκρως πιεστικό διάστημα από το 30' μέχρι το 45', έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μαυροθαλασίτη και Κατσούγκρη. Στις περισσότερες επιθέσεις του Αστέρα Βάρης επενέβη με σωτήριες επεμβάσεις ο νεαρός γκολκίπερ Καραγιάννης, που δείχνει να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, κάτι άλλωστε που έδειξε και στο ντέρμπι με την ΑΠΕΛ.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Λαυρίου κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως στο α' μέρος. Ο Αστέρας σαφώς και ήταν η ομάδα που έμοιαζε πιο επιθετική, με τους Λαυριώτες να είναι καλά στημένοι πίσω και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Σπουδαιότερη φάση της επανάληψης ήταν εκείνη του 75', όταν ο Λυμπερόπουλος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ... Όλα τελείωσαν ουσιαστικά στο 90', οταν ο Ολυμπιακός Λαυρίου βγήκε ταχύτατα στην κόντρα με ωραίο ομαδικό συνδυασμό, με τον Μουστόγιαννη να κάνει εντυπωσιακή προσπάθεια, να πασάρει στον Καρύδη κι αυτός με πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 0-3.
***Διακριθέντες για τον Ολυμπιακό Λαυρίου οι Μουστόγιαννης - Τσίκλος, αλλά και ο Ραπάι, ο οποίος από τις πρώτες του συμμετοχές δείχνει εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή. 
Διαιτητές: Αντωνίου, Τζαφόλιας, Ρούντος
ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ: Μαρινάκης, Βεϊόγλου, Ιωακειμίδης, Ιωσήπου, Ντόνης, Καραγιάννης (62' λ.τρ. Λυμπερόπουλος), Μαυροθαλασίτης (46' Ιβάνοφ), Κατσούγκρης, Μπάτσι, Κοτζάι, Νυφαδόπουλος (70' Ζαμπαράς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Βασιλείου, Μητροφάνης, Τσίκλος, Χόρτσας, Κοντογιάννης, Έλενας (85' Καρύδης), Τσιάτσιος (70' Ζιβάνοβιτς), Ραπάι (80' Πετρίδης), Μουστόγιαννης, Καραγιάννης Μάριος.
ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου