Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 2-1

Ο Αήττητος αναδείχτηκε νικητής στο σπουδαίο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής! Η ομάδα του Πάρη Κωνσταντακόπουλου, παρά τις πολλές απουσίες, ήταν καλύτερη και επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Λαυρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, μπροστά σε 800 και πλέον φιλάθλους. Ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με τον Αήττητο να βγαίνει νικητής και να πιάνει στην κορυφή τους Λαυριώτες (έχουν από 31 πόντους, τα Σπάτα είναι από πάνω στην ισοβαθμία). Το νικητήριο τέρμα που έκρινε ουσιαστικά και το σπουδαίο παιχνίδι το πέτυχε ο Ναπολέων Γκούμας στο 80' με έξυπνη εκτέλεση φάουλ, παίρνοντας δικαίως τον τίτλο του MVP. Τα Σπάτα είχαν προηγηθεί στο 23' με αυτογκόλ του Μητροφάνη και ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σιδερή.
Ας τα πάρουμε από την αρχή, σε ένα ντέρμπι όπου ο Αήττητος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στον Ολυμπιακό που ήταν καλοστημένος αμυντικά και έψαχνε την κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2' με ένα τακουνάκι του Λύγκου όπου ο Καραγιάννης μπλόκαρε, ενώ κάποια σουτ που επιχειρήθηκαν εκτός περιοχής από τους Σέλβια, Σκούμα και Γκούμα δεν είχαν τύχη.
Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 15' με εκτέλεση φάουλ του Μουστόγιαννη, ενώ στο 20' και στο 22' ακολούθησαν δύο καλές στιγγμές για τον Αήττητο, με άστοχα σουτ των Σκούμα και Σέλβια. Ο Αήττητος σε εκείνο το διάστημα ήταν αρκετά πιεστικός και η υπεροχή του απέφερε καρπούς στο 23', όταν από σέντρα που έγινε από αριστερά ο Μητροφάνης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και με αυτογκόλ (κεφαλιά) έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Καραγιάννη για το 1-0. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακπος Λαυρίου έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να απαντήσει έχοντας καλή εκτέλεση φάουλ του Τσίκλου λίγο άουτ! Οι Λαυριώτες ισοφάρισαν εν τέλει στο φινάλε του α' μέρους, όταν στο 45+2 ο Βασιλείου πήρε κεφαλιά, ο Κύρκος απέκρουσε δύσκολα αλλά ο Σιδερής με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.
Στο β' μέρος το ματς άνοιξε περισσότερο και απέκτησε γρήγορο ρυθμό, καθώς και ο Ολυμπιακός Λαυρίου πήρε μέτρα στο γήπεδο. Βέβαια, ο Αήττητος ήταν η ομάδα που εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με καλύτερη κυκλοφορία και μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι του. Στο 48' τα Σπάτα απείλησαν με σουτ του Λύγκου όπου ο Καραγιάννης έδιωξε, ενώ στο 50' σε φάουλ του Γκούμα η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ! Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 58' με επικίνδυνη προσπάθεια του Γκαβασιάδη από κοντά (μπλόκαρε ο εξαιρετικός Κύρκος), ενώ στο 62' ο Τσίκλος πρόλαβε και ανέκοψε τον Λύγκο που ήταν έτοιμος να εκτελέσει!
Όσο περνούσε η ώρα το ματς αποκτούσε άγρια ομορφιά, με την μπάλα πάνω κάτω! Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 70' χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με σουτ-άουτ του Σιδερή από ωραία σέντρα του Μουστόγιαννη, ενώ στο 70' και στο 80' Σκούμας και Γκούμας σούταραν έξω από καλή θέση. Η λύτρωση για τον Αήττητο ήλθε στο 81', όταν ο ταλαντούχος Ναπολέων Γκούμας με έξυπνη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Καραγιάννη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
***Διακριθέντες για τον Αήττητο οι Γκούμας (MVP), Βιδάλης, Μωυσιάδης και Σκούμας χωρίς να υστερήσει κανείς ***Για τον Ολυμπιακό Λαυρίου διακριθέντες οι Χόρτσας, Έλενας και Καραγιάννης Μάριος ***Άριστη η διαιτησία των Κορδολαίμη, Τζαφόλια και Σπυρόπουλου ***Πάνω από 800 φίλοι του ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Σπατών ***Παρών στο μεγάλο ντέρμπι ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας Σταύρος Σούλος και πολλοί παράγοντες - προπονητές - ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ***Ο κ.Γιαρένης αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι τόνισε ''Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες καθως και στην άριστη διαιτητική τριάδα για το θέαμα που προσέφεραν  στους περισσότερους απο 1.000 θεατές που βρεθήκαμε σήμερα στο γήπεδο. Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ καθώς και οι διαιτητές της Αν. Αττικής αποτελούν ΕΓΓΥΗΣΗ για ποδοσφαιρικές ημέρες σαν τη σημερινή και ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ πρωταθλήματα''.
Διαιτητές: Κορδολαίμης, Τζαφόλιας Δ., Σπυρόπουλος
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ : Κύρκος, Αλεξίου (43' λ.τρ. Λαζάρου), Λαλαούνης, Βιδάλης, Μωυσιάδης, Αλιμπάς, Σέλβια (75' λ.τρ. Κοσμάς), Βαγγέλης, Λύγκος, Γκούμας, Σκούμας (87' Γκόμπλιας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Βασιλείου, Καραγιάννης Μάριος, Τσίκλος, Χόρτσας, Μητροφάνης, Έλενας (76' Καρύδης), Τσιάτσιος (59' Μπουγάτσιας), Γκαβασιάδης, Μουστόγιαννης, Κοντογιάννης (83' Ραπάι).
ΠΗΓΗ ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου