Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ - ΠΡΩΤΕΥΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ 2-1

Την υπογραφή του Νίκου Ιορδανίδη φέρει η σημερινή (Σάββατο 18/2) επικράτηση του Παθιακάκη απέναντι στον Πρωτέα! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πολύπειρο επιθετικό, ο οποίος «χτύπησε» δις κι έκανε τη διαφορά, η ομάδα του Γιάννη Παπασταματίου νίκησε 2-1 την μαχητική Παλαιά Φώκαια, σε ένα σπουδαίο ματς που ήταν πραγματικό ντέρμπι. Μ' αυτό το τρίποντο, δε, ο Παθιακάκης όχι μόνο επιστρέφει στις επιτυχίες, αλλά διατηρείτε μέσα στο κόλπο του τίτλου, καθώς φιγουράρει πάντα στη δεύτερη θέση, όντας τρεις πόντους μακριά από την πρωτοπόρο Άνοιξη που έχει ματς λιγότερο.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε ένα παιχνίδι αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα του, με τον Παθιακάκη να είναι καλύτερος (κυρίως στο β' μέρος), αλλά τον Πρωτέα του Γιώργου Παπαϊωάννου να είναι άκρως ανταγωνιστικός και επικίνδυνος. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον Παθιακάκη να έχει μια καλή στιγμή με τον Ντρένοβα και να ζητά πέναλτι για χέρι αμυντικού. Τη σπουδαιότερη φάση, βέβαια, στο α' μέρος την είχε ο Πρωτέας, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Παπακωνσταντίνου η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Μ' αυτά και μ' αυτά το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου, με την Παλαιά Φώκαια να βγαίνει στην επανάληψη έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές των Διακορώνα-Τσιάτσιου θα λέγαμε αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δυσκολεύονταν αρκετά, ενώ δέχτηκαν και νωρίς-νωρίς το γκολ!
Συγκεκριμένα ο Παθιακάκης μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47' άνοιξε το σκορ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπολα η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ιορδανίδης έχοντας πάρει σωστή θέση με προβολή έκανε το 1-0. Ο Πρωτέας σε εκείνο το σημείο έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε στο 55' με πλασέ του Χίκα σε φάση διαρκείας... Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο κράτησε λίγα λεπτά, καθώς στο 61' έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε ο Καλαβρός με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Παθιακάκης έχοντας την αριθμητική υπεροχή και περισσότερες λύσεις πίεσε από εκεί και πέρα και πέτυχε το 2-1 στο 70'.
Αυτή την φορά ο Ρόμπολας εκτέλεσε το φάουλ και ο Ιορδανίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα πέτυχε με κεφαλιά το 2-1. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο 20λεπτο όπου ο Παθιακάκης έχασε σημαντικές ευκαιρίες να κλειδώσει τη νίκη, ενώ ζήτησε πέναλτι στο 78' σε ανατροπή του Αθανασόπουλου. Ο Πρωτέας τα έπαιξε όλα για όλα και λίγο έλειψε σε μια-δύο περιπτώσεις να κάνει τη ζημιά σε αντεπίθεση. Ο Παθιακάκης ολοκλήρωσε και εκείνος το ματς με δέκα παίκτες καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Ρακιντζόπουλος κι ενώ ο Παπασταματίου είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.
***Διακριθέντες για τον Παθιακάκη Ιορδανίδης, Ρακιντζόπουλος, Αγγελίνας, Ρόμπολας και Αθανασόπουλος
Διαιτητές: Φωστέρης, Καραθανάσης, Παπαδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου