Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2017

ΑΝΟΙΞΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ 1-0

«Πράσινο» βάφτηκε το σπουδαίο, σαββατιάτικο (11/2) ντέρμπι της Β' κατηγορίας! Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Άνοιξης, η οποία για την 21η αγωνιστική, επικράτησε 1-0 του Παθιακάκη και πλέον βρίσκεται φυσικά στην κορυφή και στο +6 από τον κοντινότερο διώκτη της. Το σύνολο του Θαλή Τσιριμώκου πραγματοποίησε σήμερα μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και με ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο κατάφερε ουσιαστικά να φτάσει δίκαια στην επικράτηση. Ο Παθιακάκης έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη, αλλά η Άνοιξη βρισκόταν σε καταπληκτική ημέρα και πήρε το τρίποντο. Το ντέρμπι, παρά το τσουχτερό κρύο, διεξήχθη μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο, που έδωσε δυναμικό παρών στο γήπεδο της Άνοιξης.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπως προείπαμε, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος. Κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και είχαν μια καλή στιγμή με τον Τσιούμα, ο οποίος τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Η υπεροχή τους απέφερε καρπούς εν τέλει στο 38', όταν ο Τσεβάς σέντραρε και ο Δρακόπουλος με άπιαστη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Παθιακάκης προσπάθησε να μπει στο κλίμα του αγώνα, βελτίωσε κάπως την εικόνα του και ανέβασε τις γραμμές του. Η Άνοιξη ήταν φανερό ωστόσο πως είχε την ψυχολογία με το μέρος της, πατούσε πιο γερά στο γήπεδο και ήταν πιο απειλητική, κυρίως από το 55' μέχρι το 70' με εκρηκτικό τέταρτο. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις μεγάλες φάσεις να κλειδώσουν τη νίκη, μια με κεφαλιά του Οσμανάι, μια με προσπάθεια του Δρακόπουλου κι άλλη μια με τον Δρόσο, στον οποίο ο Μεϊντάνης είπε όχι με τρομερή επέμβαση.
Μετά το 75' ο Παθιακάκης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά, την ώρα που η Άνοιξη έδωσε χώρο, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα στο 77' να χάνουν την σπουδαιότερη ευκαιρία τους με τον Τασιούδη, ο οποίος από το δεύτερο δοκάρι σούταρε άουτ. Μ'αυτά και μ' αυτά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Άνοιξη να βγαίνει νικήτρια από το σημερινό ντέρμπι και να δείχνει πως εκείνη είναι το φαβορί για τον τίτλο.
***Δεν υστέρησε κανείς για την Άνοιξη ***Ένταση, πάθος, δύναμη αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια ***Αυτή ήταν η εικόνα του σημερινού ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες ***Καλή η διαιτησία του Δραγάτη και των βοηθών Τζαφόλια Δ., Σπίθα ***Ο ισχυρός άνδρας του Παθιακάκη, Γιώργος Παθιακάκης, προχώρησε σε μια δήλωση που μάλλον πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Είπε: «Ξέχωρα από την πίκρα που φέρνει μια ήττα θα ήθρελα να συγχαρώ τη διαιτητική τριάδα Δραγάτη-Δ.Τζαφόλια-Σπίθα οι οποίοι σε ενα πραγματικό ντερμπι έδωσαν ΡΕΣΙΤΑΛ διαιτησίας για μια ακόμη φορά φέτος. Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαιρου Ανν.Αττικής και στην ΕΠΣΑΝΑ»
Διαιτητές: Δραγάτης, Τζαφόλιας Δ., Σπίθας
ΑΝΟΙΞΗ: Κόλλιας, Χουζούρης, Τρακάκης, Κυριάκης, Μπαξεβάνης, Ράλλης, Δρόσος, Τσιούμας (92' Κόλμπερ), Δρακόπουλος, Οσμανάι (80' Κεφάλας), Τσεβάς (89' Γεωργούσης).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ: Μεϊντάνης, Μπούτιβας, Ρακιντζόπουλος (56' Γιώτης), Κώνστας, Τσίγκος, Αγγελίνας, Αθανασόπουλος Νικήτας (75' λ.τρ. Κότσαλος), Τασιούδης, Ιορδανίδης, Ντρένοβα, Αρβανιτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου