Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ - ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 2-1

Ερχόμενη με... φόρα από την σπουδαία νίκη επί του Κεραυνού και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, η Ατλαντίδα κατάφερε να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του Παλληνιακού και να επιστρέψει στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ, ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε, όπου σκόραρε με Κούτρο-Καλιαμπάκα, φτάνοντας στην επικράτηση (2-1) σε αυτή την 21η αγωνιστική, βρισκόμενη πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα. Όσον αφορά τον Παλληνιακό, στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε αντίδραση, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με κάτι θετικό από το γήπεδο της Ανθούσας...
Ας τα πάρουμε από την αρχή σε ένα παιχνίδι που από το ξεκίνημα του ήταν ανοιχτό, οι δύο πλευρές έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες και παρ' ότι μεσοβδόμαδα είχαν Κύπελλο έβγαλαν τρεξίματα, με καλούς συνδυασμούς στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παλληνιακός απείλησε στο ξεκίνημα σε μια-δύο περιπτώσεις, αλλά η Ατλαντίδα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ και από εκεί και πέρα, μέχρι την ανάπαυλα, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ έκανε το 1-0 στο 8', όταν από βολέ του Φυλακτού η μπάλα έφτασε στον Καλιαμπάκα, αυτός έσπασε στον Κούτρο και ο ικανός σκόρερ με πλασέ σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα.
Το δεύτερο γκολ ήλθε στο 20', με την Ατλαντίδα να ασκεί πρέσινγκ ψηλά κλέβοντας με τον Κόντι, ο οποίος πάσαρε στον Καλιαμπάκα και αυτός νίκησε τον Αραχωβίτη. Οι γηπεδούχοι έχοντας φανερά την ψυχολογία με το μέρος τους σε εκείνο το σημείο, απείλησαν σε δύο-τρεις περιπτώσεις με Χρυσάφη, Πανόπουλο και Καλιαμπάκα, με το 2-0 εν τέλει να είναι σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Παλληνιακός έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός πιέζοντας ψηλά. Η Ατλαντίδα βέβαια στο 55' είχε χαμένο πέναλτι -το οποίο κέρδισε ο Καλιαμπάκας από τον Κούση- με τον Χρυσάφη, όπου το έπιασε ο Φυλακτός. Η Παλλήνη είπαμε ότι ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, μείωσε στο 70' με κεφαλιά του Κοβάνη από στημένη μπάλα του Χαρίση και από εκεί και πέρα το ματς έγινε... ροντέο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, χωρίς ομως κάποιο αποτέλεσμα.
***Διακριθέντες για την Ατλαντίδα Κόντι, Καλιαμπάκας και Κολοτούρος.
Διαιτητές: Κουτρομάνος, Τζαφόλιας Δ., Μακρής
ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Φυλακτός, Πλατέλλας (75' Παππάς), Τσιτοφώτος, Κουλίρα, Πούλιος, Κολοτούρος, Κόντι, Μαλάι, Καλιαμπάκας, Χρυσάφης (60' Κατσιγιάννης), Κούτρος (25' λ.τρ. Πανόπουλος).
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Αραχωβίτης, Χαρίσης, Κούσης, Καλούδης, Ελ Γκαμάλ, Κούνας (60' Καστής), Δαραμούσκας, Μαργιέτης, Βλάχος, Κοβάνης, Κυριόπουλος (60' Θεοδώρου).
ΠΗΓΗ ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου